Workshop: “Cum comunicăm prin puncte” – Ediția a doua

,  / decembrie 12,2022

Vineri a avut loc cea de-a doua ediție a Workshop: “Cum comunicăm prin puncte”, marca SCORP. Dacă la prima sa ediție am avut plăcerea de a desfășura activitatea în cadrul Facultatea De Medicina Oradea, de această dată, studenții au fost cei care au trecut pragul asociației noastre.
Ne bucură mult să vedem că studenții de azi, respectiv medicii de mâine, prezintă interes și inițiativă pentru a fi cât mai pregătiți în munca lor viitoare cu persoanele cu deficiențe de vedere.
Cei 20 de tineri au fost introduși în lumea alfabetului Braille, a diverselor modalități de scriere a acestuia, au aflat unde poate fi întâlnit, cât de important este pentru nevăzători și au primit informații care le vor fi folositoare în viitor. Printre subiectele discutate și-au făcut loc sinteza vocală și întrebuințările sale.
Ca bonus, pentru cei mai curajoși, am lansat o provocare – aceea de a ”intra în pantofii” nevăzătorilor, de a se orienta cu ajutorul bastonului alb! Legați la ochi, au făcut pași mărunți și au învățat să se bazeze pe alte simțuri poate chiar pentru prima dată în viață. Bastonul alb le-a fost de mare ajutor, deoarece au reușit să înainteze și chiar să urmărească linii naturale de ghidare. De asemenea, au încercat să își dea seama ce obiecte au primit, în timp ce erau legați la ochi, pentru a-și evalua simțul tactil.
Este încurajator să observăm atât entuziasm și implicare din partea lor, de aceea le mulțumim pentru participare și sperăm să ne revedem curând!


?‍♂️Ești student și ai dori să afli mai multe despre noi? Sau poate chiar să te implici în activitățile noastre? Nu ezita să ne contactezi – pe pagina de Facebook sau pe adresa de email: bhanvr@gmail.com!


P.S.: Nu uitați că asociația noastră organizează gratuit cursuri de orientare și mobilitate cu ajutorul bastonului alb!?‍??‍?

#IDOradea #ANR #ANRBihor #ASMO #Facultate #Medicina #Nevazatori #Workshop #Comunicare #Puncte #Student #Implicare #Social #Medici #Impreuna #Viitor #ONG

Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Bihor

Date de contact:

Adresă filială

Sari la conținut