Tehnologie Asistiva – Calculatoare gratuite pentru nevazatorii bihoreni proiect sustinut de Lion’s Club Arad si ANR Arad

  • Home
  • Noutăți
  • Anunturi
  • Tehnologie Asistiva – Calculatoare gratuite pentru nevazatorii bihoreni proiect sustinut de Lion’s Club Arad si ANR Arad
, ,  / martie 17,2021

Dragi colegi,

Avem bucuria sa va informam ca am primit un lot de calculatoare (unitate centrala, moniitor si tastatura/mouse) de la colegii si partenerii nostri Lion’s Club Arad si ANR Arad.

Calculatoarele sunt gata de utilizare, configurate si accesibilizate pentru a putea fi utilizate de catre nevazatori cu ajutorul BatPro.

Numar limitat de calculatoare, criteriul de atribuire fiind primul venit, primul servit.

Pentru a trimite solicitarea, va rugam sa completati formularul de mai jos, urmand ca noi sa va contactam in cel mai scurt timp pentru a stabilii detaliile cu privire la predarea acestuia.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

„BatPro pentru Windows” este o continuare a proiectului din anul 2015 prin care a fost dezvoltat un soft de operare a calculatorului pentru nevăzători – nivel începător. Dacă versiunea inițială folosea un calculator dedicat cu sistem de operare Linux, în cazul proiectului din acest an, softul BatPro va putea fi instalat şi funcţional pe orice calculator, indiferent de sistemul de operare. Așadar, persoanele nevăzătoare pot instala aplicaţia pe oricare dintre calculatoarele la care au acces: în familie, la școală sau la serviciu. Această aplicaţie nu se adresează doar începătorilor, ci și utilizatorilor avansați.

Ce va putea face un nevăzător cu noul BatPro pentru Windows? Va avea acces la o bibliotecă audio de peste 40.000 de titluri, va avea acces online la mai multe ziare prezente pe internet, va putea accesa sute de posturi de radio și va putea afla informaţii meteorologice, horoscop, curs valutar sau rezultate sportive. În plus, versiunea actuală va permite accesarea diferitelor reţele de socializare, accesul la câteva jocuri (Spânzurătoarea, Șah, Trivia etc.), poșta electronică (email) și Skype.

Versiunea BatPro pentru Windows pune la dispoziția utilizatorului, pe lângă cursul interactiv de învățare a tastaturii, un curs de navigare pe Internet și un curs de utilizare a unui editor de texte. În plus, vocea Ancutza folosită de BatPro se va distribui gratuit nevăzătorilor care o vor putea folosi cu orice cititor de ecran.

https://www.facebook.com/lionsarad

https://www.facebook.com/anraradro

Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Bihor

Date de contact:

Adresă filială

Sari la conținut