Tur ghidat multisenzorial în centrul istoric al Oradiei – Oradea Heritage & Asociația de dezvoltare Urbană

  • Home
  • Noutăți
  • Anunturi
  • Tur ghidat multisenzorial în centrul istoric al Oradiei – Oradea Heritage & Asociația de dezvoltare Urbană
, ,  / noiembrie 23,2022

Ieri, 22.11.2022, a avut loc primul tur ghidat multisenzorial din cadrul proiectului de accesibilizare turistică pentru nevăzători ”Oradea pentru toți”, la care au participat și membri ai asociației noastre.
Având ca punct de pornire Casa Darvas La Roche, turul a presupus parcurgerea a 8 monumente de patrimoniu din centrul istoric al orașului nostru care au fost accesibilizate prin crearea unui Catalog accesibilizat ce poate fi folosit cu ajutorul telefonului mobil. Aplicația utilizată se numește ”Tactile Images” și poate fi descărcată atât pe telefoanele cu sistem de operare Android, cât și iOS.
Turul a cuprins următoarele locații: Casa Darvas-La Roche – Teatrul Regina Maria – Palatul Primăriei Oradea – Sinagoga Neologă Sion – Palatul Vulturul Negru – Biserica cu Lună – Palatul Moskovits Adolf cu fiii – Palatul Episcopal Greco Catolic.
Ne-au uimit grija și deschiderea de care s-a dat dovadă pe tot parcursul turului, deoarece voluntarii și reprezentanții partenerilor noștri au fost foarte implicați, atenți și s-au adaptat nevoilor noastre specifice. Pe această cale dorim să le mulțumim și sperăm să ne revedem cu bine cât mai curând pentru a continua activitățile de acest gen!
Care este ultimul obiectiv turistic pe care l-ai vizitat? Ai dori să vizitezi unul anume, fie el din România sau din străinătate? Scrie-ne în comentarii.

#IDOradea #ANR #ANRBihor #Oradea_Heritage #Asociația_de_Dezvoltare_Urbană #Istorie #Accesibilizare #Tur #Ghidat #Multisenzorial #Impreuna #Implicare #Responsabilitate #Planse #Tactile #Tactile_Images #Catalog_Accesibilizat #Multumim

Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Bihor

Date de contact:

Adresă filială

Sari la conținut