Reprezentanţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii sociale, oaspeţii Adunării Generale a Asociației Nevăzătorilor din România

Pe data de 22 martie 2022, la hotelul Ibis din Bucureşti, a avut loc Adunarea Generală Naţională a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.
Ca urmare a invitaţiei adresate de conducerea Asociaţiei Nevăzătorilor, am fost extrem de onoraţi să-i avem în mijlocul nostru pe domnii Mihai Tomescu, consilier personal al ministrului Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, responsabil al departamentului destinat persoanelor cu dizabilităţi.
Cu acest prilej, cei doi invitaţi au vorbit despre totala deschidere a ministerului faţă de problemele specifice nevăzătorilor, despre nenumăratele sugestii utile pe care le primesc în permanenţă din partea domnului Tudorel Tupiluşi, preşedintele asociaţiei noastre şi au răspuns la întrebările delegaţilor prezenţi la adunare.
Reprezentanţii filialelor au semnalat anumite neconcordanţe în ce priveşte aplicarea legilor care îi vizează pe beneficiarii noştri şi pe care le-am putea elimina lucrând împreună cu ministerul.
De asemenea, s-au făcut numeroase propuneri menite să îmbunătăţească legislaţia referitoare la calcularea pensiilor şi să faciliteze integrarea nevăzătorilor pe piaţa muncii.
Le mulţumim Domnilor Mihai Tomescu şi Cristian Vasilcoiu pentru disponibilitate, considerăm că prezenţa lor la evenimentul organizat de noi vorbeşte de la sine despre colaborarea organizaţiei noastre cu instituţia pe care o reprezintă şi sperăm că această relaţie constructivă se va materializa în cât mai multe prevederi legislative şi în cât mai multe măsuri administrative benefice pentru toţi nevăzătorii.

(sursa: https://www.facebook.com/AsociatiaNevazatorilorRomania/posts/5056695861090151)