Harta Tactila pentru nevazatori la Casa de Cultura din Marghita, Jud. Bihor

Vineri, 11 decembrie 2020, la Casa de Cultura din Marghita s-a desfasurat evenimentul de inaugurare a unei harti tactile realizate pentru nevazatorii din comunitate si penttru cei care viziteaza institutia.

La evenimentul de lansare a avut loc in prezenta Primarului Municipiului Marghita Dl. Marcel Sas Emil Adascăliții, viceprimar Dl. Demian Zsolt, profesorul Silviu Vanda – fost director al Liceului pentru Deficienti de Vedere din Cluj-Napoca, directorul Casei de Cultură Marghitan D-na Veronica Demeter, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, Filiala Bihor Mihai Merca, vicepreședintele Asociației Alfabetul Scripor Dna Tania Câmpan.

In realizarea acestui proiect au fost implicati profesionisti in domeniu si persoane cu dizabilitati.

Harta tactila pe langa valoarea pe care o da locatiei prin garantarea accesului si orientarii in incinta a persoanelor cu deficiente de vedere, poate fi utilizata si de catre persoanele vazatoare, acestea putand cu usurinta sa identifice orice punct de interes din interiorul acestei cladiri.

Felicitari Administratiei Locale si Conducerii Casei de Cultura din Marghita, dar si D-lui Tudor Paul Scripor, inventatorul codului de culori accesibil persoanelor cu deficiente de vedere.

Suntem mandri de astfel de parteneri precum Asociatia Scripor Alphabet, in continuare organizatia noastra va sustine si oferi know-how-ul pentru implementarea cat mai multor proiecte destinate beneficiarilor nostri, persoane cu deficiente de vedere.

In imagine harta tactila a Casei de Cultura din Marghita explorata