Curs Formare Tineri Instructori de Orientare și Mobilitate cu Ajutorul Bastonului Alb

  • Home
  • Noutăți
  • Anunturi
  • Curs Formare Tineri Instructori de Orientare și Mobilitate cu Ajutorul Bastonului Alb
,  / iulie 12,2022

Cursul de Formare Tineri Instructori de Orientare și Mobilitate cu Ajutorul Bastonului Alb pentru Nevăzători a avut loc joi, 7 iulie 2022.
Modulul teoretic a fost parcurs la sediul organizației noastre, iar modulele practice au fost desfășurate în incinta Direcției de Asistență Socială Oradea (D.A.S.O.), cărora le mulțumim pentru tot sprijinul acordat!
Ne-am bucurat să avem alături de noi oameni foarte implicați în comunitățile de nevăzători din care provin, voluntari sau angajați ai asociațiilor de nevăzători, profesori din cadrul instituțiilor de învățământ speciale pentru nevăzători, dar și membri ai Asociației Nevăzătorilor din România care vor să își ajute semenii.
Modulele practice s-au desfășurat într-un mod care i-a provocat pe cursanți să înțeleagă mai bine specificul celor care nu mai au niciun rest de vedere, aceștia purtând ochelari care nu le permitea să își folosească resturile de vedere rămase. În acest mod, s-a putut înțelege mai bine importanța fiecărei mișcări și ceea ce putem obține din mediul înconjurător cu ajutorul bastonului alb.
Pentru acest curs au fost alocate un număr de 10 locuri, însă, datorită solicitărilor primite am avut un număr de 11 tineri cursanți cu vârste între 18-35 ani și 3 cursanți (extra proiect) cu vârste între 35-45 ani – fapt care ne-a bucurat, deoarece am reușit sp depășim targetul asumat.
Știm că nu se face primăvara cu o floare, însă aceasta poate vesti venirea ei.
Acest proiect este primul dintr-un șir de proiecte pe care asociația noastră le va organiza pentru creșterea autonomiei personale a nevăzătorilor și îmbunătățirea stimei de sine.
Începând cu luna august, organizația noastră va începe să ofere către nevăzătorii bihoreni cursuri de instruire în utilizarea bastonului alb pentru orientare și mobilitate, acestea urmând să se desfășoare în sesiuni de lucru individuale sau grup, în funcție de solicitările primite.

Proiect finanțat de către Consiliul Județean Bihor.

#ConsiliulJudeteanBihor #Social #Accesibilitate #IDOradea #BlindeforbundRogaland #BlindSteps #Nevazatori #ONG #Voluntari #Faptebune #Romania #Mobilitate #Bihor #Oradea #IDOradea #ConsiliuJudetean #Norvegia #CJBihor #ANRBihor #ANRArad #AsociatiaNevazatorilordinRomania #Tineri #Tineret #Implicare #Responsabilitate

Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Bihor

Date de contact:

Adresă filială

Sari la conținut