Certificare în orientare și mobilitate pentru echipa A.N.R. Filiala Bihor

Proiectul “Blind Steps”, încet, dar sigur, începe să își atingă targetele propuse!
Astfel, în perioada 19-23 iunie 2022, o echipa formată din doi tineri din cadrul Asociației Nevăzătorilor din România Filiala Bihor a urmat un program intensiv de formare în orientare și mobilitate cu ajutorul bastonului alb pentru nevăzători.Programul de formare a fost susținut de către dl Truls Storm, specialist în tehnici de orientare și mobilitate din cadrul centrului. La finalul programului aceștia au fost certificați ca formatori, în urma evaluării realizate de către o echipă de specialiști norvegieni din cadrul Centrului de reabilitare pentru nevăzători din Hurdal.
Următoarele activități importante din cadrul proiectului sunt:
curs instructori de mobilitate;
curs de mobilitate pentru tineri nevăzători;
ghidul de inițiere în orientare și mobilitate.
Pe această cale dorim să ne exprimăm mulțumirile și aprecierile față de partenerii noștri din cadrul Norges Blindeforbund Rogaland, a Centrului de reabilitare pentru nevăzători din Hurdal, și în mod special: Elena Trifan, Ragnhild Knai, Truls Storm și Dag Nilsen.
Toate acestea au fost posibile datorită finanțării nerambursabile pe care organizația noastră a obținut-o din partea @ConsiliulJudeteanBihor .

#ConsiliulJudeteanBihor #Social #Accesibilitate #IDOradea #Nevazatori #ONG #Voluntari #Faptebune #Romania #Mobilitate #Bihor #Oradea #IDOradea #ConsiliuJudetean #Norvegia #CJBihor #ANRBihor #AsociatiaNevazatorilordinRomania #Tineri #Tineret #Implicare #Responsabilitate